Kdo má bazén, tomu mohou ostatní jen závidět. Především v létě. Představte si, že přijdete v horkých letních dnech z práce a můžete se bez výčitek ponořit do chladivé a průzračné vody, v které můžete strávit klidně celé odpoledne. Nádherná představa, že? Abyste se ale mohli ve vašem bazénu koupat pravidelně, je třeba, abyste udržovali kvalitu vody v maximální kvalita. To se dělá pomocí nejrůznějších způsobů. Fyzické čištění, prevence a přidávání chemických přípravků do bazénu. Důležité také je sledovat hladinu pH. Co to pH vlastně je? PH určuje míru kyselosti či zásadovosti vody. Jeho hodnoty jsou od 0 do 14, přičemž hodnota 7 je neutrální. Voda v bazénu by měla být v rozmezí 7,2 až 7,6.

bazén

Jak udržovat správnou hladinu pH ve vašem bazénu? Musíte vodu pravidelně testovat. Ideálně alespoň jednou týdně, pokud je sezóna koupání. Existují k tomu speciální testovací sady. Pokud zjistíte, že je hodnota pH mimo doporučené rozhraní, je nutné ho snížit či zvýšit. Chemikálie, které jsou k tomu určené, najdete v obchodech s bazénovým příslušenstvím. Výborným pomocníkem pro vás může být automatický dávkovač pH Expert ZODIAC bazenygluc.cz. Tento dávkovač je určen jak k automatické tak manuální úpravě hladiny pH v bazénové vodě. Je velmi výkonný, intuitivní a uživatelsky přívětivý.

bazén

Pomocí tohoto dávkovače si jen nastavíte hodnotu pH, které chcete v bazénu udržovat, a dávkovač už odvede úpravu i další kontroly za vás. Proč je tak důležité udržovat správnou hodnotu pH? Je to zejména kvůli zdraví těch, kteří v bazénu plavou. Pokud je voda příliš kyselá, může dráždit vaše oči a kůži. Pokud je voda naopak příliš zásaditá, může ve vodě dojít ke snížení účinnosti dezinfekce a tím se mohou ve vodě rozmnožit nepříjemné bakterie, které mohou způsobovat různé onemocnění. Správná hladina pH chrání také váš bazén před poškozením.